ÜZEN A TESTEM

Testünk jelzései árulkodóak, mutatják a bennünk zajló érzelmeket, mert enélkül az érzelmeinkre nem mindig figyelnénk. Ha testünk nem mutatná meg, nem hívná fel rá a figyelmet, ha nem fájna, hamar továbblépnénk a bennünk megjelenő érzelmeken, főleg akkor, ha kellemetlennek éljük meg. Mert könnyebb így. Nem akarunk szembesülni azzal, ami kényelmetlen, ami fáj. De a test ezt nem hagyja, megmutatja, mert FÁJ! A fájdalomra pedig oda kell figyelni. Már nem tudunk legyinteni, hogy „Á, ezzel nem foglalkozom.”, mert a test újra üzenni fog. Még jobban fog fájni. Először csak kicsit és néha fáj, de később már folyamatosan és nagyon. Ezt már nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Eddigi tapasztalataimra alapozva meggyőződésem, hogy testünk jelzéseinek megértése által közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, a bennünk zajló érzelmekhez, valamint általa a testünket is könnyebb egyensúlyban tartani. És ez csodálatos! Ha így tekintek a testi tünetemre, talán már nem is olyan borzasztó. Talán csak hálásnak kell lennem neki, hogy megmutatja, amit nem akarok észrevenni. Ha figyelek rá, ő is hálás lesz, és ha az üzenetét megértettem, már lehet, hogy nincs is szükség tovább arra a tünetre és elmúlik.

A bennünk zajló érzelmi folyamatok mellett a test jelzi azt is, hogy a fizikai életben mire van szüksége. A szem alatti karikák, a körmök elszíneződése, a nyelv és bőr állapota, stb. mind megmutatják a tápanyagok hiányát, a szervek működését. A testnek is szüksége van támogatásra, mert különben kibillen az egyensúlyából. Meg kell adni neki a működéséhez szükséges anyagokat, táplálni kell, törődni kell vele, biztosítani kell a megfelelő működéséhez szükséges feltételeket.

És a test is hat a lélekre, az érzelmekre. Pl., ha elvágom az ujjam, akkor fáj, nem leszek vidám. Ez egy oda-vissza ható kapcsolat. Hiszem azt, hogy ha valami nagyon fáj, akkor azt a testi fájdalmat előbb enyhíteni kell, mert a fájdalom érzése elviszi a fókuszt, a fájdalom állapotában nagyon beszűkül a gondolkodás. A fájdalom enyhülésével sokkal nyitottabbá válhatunk további, az egészség helyreállításáért tett lépések megtételére.

Testünk és lelkünk működése közötti összefüggésről manapság már sokat hallani, de a gyakorlatban hogyan „hallhatom meg testem üzenetét”?

Abban szeretnék segíteni neked:

Hogy megértsd!

Hogy szeresd!

Hogy bízz benne, mert érted van. Csak a támogatásodra vágyik, testi és érzelmi szinten is!

Hogy együttműködj és harmóniába kerülj vele!