Arról már biztosan te is hallottál, hogy vannak olyan helyek a testeden, ahol leképeződik az egész szervezeted. Ilyen a talpad, a kezed, de a füled is. Különböző talpról készült térképek léteznek, amiken fel van tüntetve, hogy a talp bizonyos részeihez milyen belső szerv tartozik.

Mit is jelent ez pontosan?

 

A lábfejed egy térkép, csak olvasni kell tudni róla. Mikor a kezembe veszem a lábfejed, már beszél hozzám. A formája, színe, a lábujjaid hossza, körmöd milyensége, a barázdák a bőrödön már mind mesélnek nekem rólad, mutatják, hogy milyen vagy.

 

Érdekesség:

Tudtad, hogy pl. a bütyök kialakulása jellemző azoknál a személyeknél, akiket szigorúan fegyelmeztek gyerekkorukban és törődésre, támogatásra vágynak? Ezek az emberek sokszor nem érzik elég jónak magukat és keményen dolgoznak azért, hogy másoknak megfeleljenek, sokszor a saját szükségleteiket háttérbe szorítva.

 

Ahogy elkezdem masszírozni a zónákat, egyre inkább kirajzolódik az is, hogy milyen állapotban vagy. A nyomás hatására érzem a belső szerveid állapotát, hogy mennyire működnek optimálisan, vagy mennyire leterheltek.

Te is érzed a különböző zónák masszírozása közti különbséget. Az egyik pont masszírozása kellemes, míg egy másik ponté, lehet, hogy kellemetlen, akár még fájdalmas is. Ez már neked is egy visszajelzés saját állapotodról.

Miután az egész lábfejedet végigmasszíroztam, kirajzolódik egy kép, hogy mely szerveidnek van szüksége támogatásra. A tüneteid, életmódod, megélésed, korábbi diagnózisok, lelki állapotod, stb. átbeszélése által a kép még világosabbá válik, hogy vajon mire is lenne szüksége a testednek.

Holisztikus talpmasszázs

 

Állapotod feltérképezése után a talp zónáinak célzott masszírozásával hatást lehet gyakorolni a belső szerveidre, erősíthető az immunrendszered, valamint beindítható a szervezeted öngyógyító mechanizmusa is. A reflexzónamasszázs egy megfigyelésen alapuló módszer. Már több ezer évvel ezelőtt is sikeresen alkalmazták különböző testi tünetek enyhítésére.

Az érintés által megindul egyfajta energiaáramlás is, ami segíti a testi változás beindulásának folyamatát. A tested megfelelő ütemben történő regenerálódásához jelentősége van a zónák masszírozásának sorrendjének és a masszázs idejének is. Ez viszont az én dolgom, hogy pont ott és pont annyi ideig masszírozzak egy pontot, amíg az a te érdekedet szolgálja.

Fontos, hogy a regenerálódáshoz rendelkezésre álljanak bizonyos anyagok. És itt jön a képbe annak jelentősége, hogy milyen ételeket eszel. Ha nincs megfelelő anyag (mikrotápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, stb.), amiből a tested regenerálódni tudna, akkor a talpmasszázs sem tud hatékonyan működni. Szükség van rád, az együttműködésedre, hogy biztosítsd a testednek a működéséhez és a felépüléséhez szükséges „üzemanyagot”.

Egy másik fontos tényező a relaxált állapot. A test öngyógyító mechanizmusai csak akkor működnek, mikor nem stresszelsz, nem vagy feszült, ellazult vagy. Fontos, hogy a talpmasszázs alatt nyugodt legyél, relaxálj, hogy a tested a regenerálódásra tudjon összpontosítani. Ezt segíti a fekvő pozíció, a nyugodt környezet, a halk zene, a ráhangolódás, stb.

A holisztikus talpmasszázs attól különbözik egy mechanikus masszázstól, hogy a fenti feltételeket mind figyelembe veszi.

Milyen tünetek esetén segít?

 

Mivel a talp masszírozása által a szervezeted öngyógyító mechanizmusai indulnak be, ezért ez a módszer szinte bármilyen testi tünet esetén segítséget hozhat. Egy alkalommal nem váltjuk meg a világot, de néhány alkalom után már te is érzed a változást.

Amennyiben egészséged megőrzése a cél, valamint szeretnéd megérezni és megtapasztalni a talpmasszázs csodálatos hatását, akkor gyere és próbáld ki: https://uzenatestem.hu/kapcsolat/

Amennyiben testi tüneteid vannak, akkor válaszd előtte az első konzultáció lehetőségét, hogy alaposan átbeszéljük, hogy milyen állapotban vagy, mi a cél, és milyen kiegészítésre lehet szükség a talpad masszírozása mellett: https://uzenatestem.hu/miben-tudok-segiteni/konzultacio/

Szeretettel várlak!

Kóródi Csilla – természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus