Tapasztalom, hogy mikor több zöldség és gyümölcs beiktatását javaslom az étrendbe, akkor sokszor megkapom a kérdést, hogy „De akkor mit egyek salátán kívül, hogy ne legyen unalmas?”.
Íme egy példa: Sült padlizsán tahinis szósszal
Hozzávalók:
2 padlizsán
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál datolyaszirup
só
Szósz:
4 evőkanál tahini paszta
1 evőkanál datolyaszirup
1 evőkanál citromlé
só
víz
Mossuk meg a padlizsánokat, majd vágjuk le a szárát. Hosszában vágjuk fel hasábokra. Sózzuk meg, majd tegyük félte 10 percre. 10 perc elteltével egy konyharuha, vagy papírtörlő segítségével itassuk fel a nedvességet a padlizsánokról.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés kókuszolajat, majd a padlizsánok mindkét oldalát süssük pár percig. Öntsük rá a frissen facsart citrom levét, a datolyaszirupot, és tegyünk hozzá pici sót. Forgassuk össze és már ki is vehetjük a serpenyőből.
A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat. Annyi vízzel hígítsuk, hogy folyós, szószos állagot kapjunk.
Tálaljuk ki a padlizsánt egy tányéra, öntsük rá a szószt, és fogyasszuk el. Ehetünk mellé friss, nyers salátát, vagy burgonyát párolva vagy sütőben sütve (zsír/olaj nélkül).
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kóródi Csilla – természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus
Eredeti recept: https://www.instagram.com/fitgreenmind/?hl=de