Tapasztalom, hogy mikor több zöldség és gyümölcs beiktatását javaslom az étrendbe, akkor sokszor megkapom a kérdést, hogy „De akkor mit egyek salátán kívül, hogy ne legyen unalmas?”.

Íme egy példa: Sült padlizsán tahinis szósszal

Hozzávalók:

2 padlizsán

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál datolyaszirup

Szósz:

4 evőkanál tahini paszta

1 evőkanál datolyaszirup

1 evőkanál citromlé

víz

 

Mossuk meg a padlizsánokat, majd vágjuk le a szárát. Hosszában vágjuk fel hasábokra. Sózzuk meg, majd tegyük félte 10 percre. 10 perc elteltével egy konyharuha, vagy papírtörlő segítségével itassuk fel a nedvességet a padlizsánokról.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés kókuszolajat, majd a padlizsánok mindkét oldalát süssük pár percig. Öntsük rá a frissen facsart citrom levét, a datolyaszirupot, és tegyünk hozzá pici sót. Forgassuk össze és már ki is vehetjük a serpenyőből.

A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat. Annyi vízzel hígítsuk, hogy folyós, szószos állagot kapjunk.

Tálaljuk ki a padlizsánt egy tányéra, öntsük rá a szószt, és fogyasszuk el. Ehetünk mellé friss, nyers salátát, vagy burgonyát párolva vagy sütőben sütve (zsír/olaj nélkül).

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kóródi Csilla – természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus

Eredeti recept: https://www.instagram.com/fitgreenmind/?hl=de