Kedvenc színem a lila, így mikor erről az ételről először hallottam, akkor inkább az elképzelt látványa fogott meg, mint maga az étel.

„Ettél már sült lilakáposztát?” – kérdezte egy barátnőm. Bevallom, hogy bizony kétkedve forgattam a szemeimet az étel hallatán. El sem tudtam képzelni, hogy milyen is lehet, nem volt sok bizodalmam felé. De hát szeretem az újat, szeretek kipróbálni dolgokat, és mivel szeretem a lila színt, így megcsináltam. És be kell vallanom, engem is meglepett az ízélmény, amit okozott,  mert meglepően nagyon finom volt!

Bíztatlak téged is, hogy próbáld ki, mert megéri!

A lila szín dominálásához használhatsz hozzá lila színű répát, lilahagymát, de még lila színű édesburgonyával is kiegészítheted. Számomra a látvány is lenyűgöző!

 

Hozzávalók:

  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 db vörös- vagy lilahagyma
  • 1 cékla
  • 1 kisebb édesburgonya
  • só (elhagyható)
  • opcionálisan szárított bazsalikom, oregánó, kakukkfű

 

Elkészítés:

Mossuk meg a zöldségeket. A káposztát vágjuk vékony szeletekre (kb. 2 cm-esre). Pucoljuk meg a többi zöldséget és vágjuk hasábokra. Rendezzük el őket egy sütőpapírral bélelt tepsin. Sózzuk ízlés szerint. Megszórhatjuk a zöldségeket tetszőleges fűszerekkel is, pl. oregánó, bazsalikom, kakukkfű, stb. Süssük 180 oC-os sütőben kb. 20 percig.

Egészségedre!