„Annyi mindent kipróbáltam már, de semmi sem segített igazán.”

„Mindenféle étrend-kiegészítőt szedtem már, de mégsem vagyok jól.”

 

Sok hasonló csalódott kijelentést hallok a munkám során. Sokan elkeseredettek, mert kipróbálnak ezt-azt, de valójában mégsem lesznek sokkal jobban. Van, ami javít az állapotukon kis időre, de a teljes gyógyulás mégis elmarad.

 

Miért? Mi lehet az oka?

 

Sokszor az, hogy nem látjuk komplexen a problémát. Puffad a hasunk, amire keresünk valami puffadás elleni „csodaszert”, vagy hullik a hajunk és beveszünk egy hajvitamint. Fáradtak vagyunk, amire szedünk pl. magnéziumot, vagy vasat, mert ezt halljuk a reklámokban, vagy székrekedésünk van és iszunk valamilyen hashajtó hatású teakeveréket.

 

Az az igazság, hogy ezekkel a megoldásokkal csak a tünetet kezeljük. Így valóban nem lesz tartós eredmény. Ahhoz, hogy a tényleges problémát tudjuk kezelni, a mélyre kell ásni, meg kell vizsgálni minden tünetet, komplexen kell értelmezni őket. Egy hajhullás mellett biztosan van még más tünet is. „Ja, egyébként puffadok is, foltos a körmöm, kimerült vagyok, éjszaka mindig felébredek, gyerekkoromban sokszor volt begyulladva a fülem, volt amalgám tömés a fogaimban, totál stresszes az életem, stb., stb.” Máris kiderül, hogy mennyi minden társul még a hajhulláshoz. Ha már így komplexen nézzük a problémát, máris látszik, hogy sok a stresszfaktor, van vitamin és ásványianyag hiány, lehet krónikus kórokozó fertőzöttség, nehézfémterheltség, és egy renyhén működő máj is lehet a háttérben. A hajvitamin ezek kezeléséhez már kevés lesz.

 

Mi a megoldás?

 

Ebben az esetben fontos a vitamin és ásványi anyagok pótlása, az étrend megváltoztatása, a kórokozók irtása, a nehézfémek kivezetése, a stresszorok csökkentése. És csak ezek után, az átfogó kezelés következtében, mintegy „mellékhatásaként” szűnhet meg a hajhullás.

 

Remélem most már te is megérted, hogy miért szükséges minden tünetet és körülményt megvizsgálni. Csak így kapunk teljes képet az állapotodról, és csak így lehet egy átfogó kezelési tervet kialakítani. És ennek a tervnek a hajvitamin is része lehet, de az állapotváltozáshoz önmagában még lehet, hogy kevés.

 

Aktív részvétel és türelem…..

 

És még egy fontos dolog! Egy ilyen állapot rendbehozatala nem 1 hét, de még csak nem is 1 hónap, hanem sokkal hosszabb idő. Szükséges a részedről az aktív részvétel, a cselekvés, a változtatás, a kitartás, a türelem. De megéri! Mert lehet változtatni!

 

 

Nálam az első konzultáció 2 óra hosszán át tart, hogy mindent át tudjunk beszélni, hogy komplexen lássam az állapotodat, és egy átfogó kezelési tervet tudjak javasolni.

 

Szeretettel várlak, ha változtatni szeretnél!

Kóródi Csilla – természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus

 

Bejelentkezés konzultációra: https://uzenatestem.hu/kapcsolat/

Hallgass bele a velem készült podcastokba: https://podcasters.spotify.com/pod/show/rosts-anita