Hozzávalók
- 1 üveg előre megfőzött csicseriborsó
- 1 fej brokkoli
- 3 db közepes méretű burgonya
- 1 evőkanál olívaolaj – elhagyható
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- 1 citrom kifacsart leve
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál szárított fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- só
Szósz:
- 6 evőkanál tahini paszta
- 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 1 evőkanál juharszirup vagy datolyaszirup
- 0,5 vagy 1 egész citrom kifacsart leve – ízlés szerint
- 0,5 teáskanál pirospaprika
- 3-4 evőkanál víz
- csipet só
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy sütőpapírral borított tepsire halmozd rá a meghámozott és cikkekre vágott burgonyát, rózsáira szedett brokkolit, és a lecsepegtetett csicseriborsót. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, keményítőt, citromlevet, pirospaprikát, fokhagymaport, a római köményt és a sót, majd öntsd rá a zöldségekre, és alaposan keverd össze, hogy a zöldségeket mindenhol alaposan bevonja a szósz. Tedd be a sütőbe, és süsd kb. 40-45 percig, amíg a krumpli megpuhul, és a brokkoli is jól megpirul.
A szószhoz keverd össze a hozzávalókat. Annyi vizet használj, hogy szószos, de ne híg állaga legyen az öntetnek.
A szószt terítsd szét egy tányéron, majd halmozd rá a sült zöldségeket. Egy nagy adag friss salátát, pl. bébispenótot egyél mellé, hogy még egészségesebb legyen.
Jó étvágyat hozzá!