Hozzávalók

  • 1 üveg előre megfőzött csicseriborsó
  • 1 fej brokkoli
  • 3 db közepes méretű burgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj – elhagyható
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt római kömény

 

Szósz:

  • 6 evőkanál tahini paszta
  • 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 1 evőkanál juharszirup vagy datolyaszirup
  • 0,5 vagy 1 egész citrom kifacsart leve – ízlés szerint
  • 0,5 teáskanál pirospaprika
  • 3-4 evőkanál víz
  • csipet só

 

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy sütőpapírral borított tepsire halmozd rá a meghámozott és cikkekre vágott burgonyát, rózsáira szedett brokkolit, és a lecsepegtetett csicseriborsót. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, keményítőt, citromlevet, pirospaprikát, fokhagymaport, a római köményt és a sót, majd öntsd rá a zöldségekre, és alaposan keverd össze, hogy a zöldségeket mindenhol alaposan bevonja a szósz. Tedd be a sütőbe, és süsd kb. 40-45 percig, amíg a krumpli megpuhul, és a brokkoli is jól megpirul.

A szószhoz keverd össze a hozzávalókat. Annyi vizet használj, hogy szószos, de ne híg állaga legyen az öntetnek.

A szószt terítsd szét egy tányéron, majd halmozd rá a sült zöldségeket. Egy nagy adag friss salátát, pl. bébispenótot egyél mellé, hogy még egészségesebb legyen.

Jó étvágyat hozzá!