Hozzávalók

  • 1/4 bögre chia mag
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 1/2 bögre víz
  • fűszerek: só, bors, kurkuma, szezámmag

 

Elkészítés

A chia magot alaposan keverd össze a vízzel, majd tedd félre 15 percre. Ennyi idő alatt megduzzadnak a chia szemek. A mandulaliszthez keverd hozzá a fűszereket, majd öntsd hozzá a beáztatott chia magot. Gyúrj egy gombócot a masszából. 2 sütőpapír között nyújtsd ki vékonyra a masszát (minél vékonyabb, annál ropogósabb), majd a felső sütőpapírt távolítsd el. Egy késsel, vagy pizzaszeletelővel vágd fel kockákra a kinyújtott tésztát, hogy sütés után már könnyebb legyen szétválasztani a krékereket. Tedd be a sütőbe 200 Celsius fokra és süsd addig, amíg ropogós nem lesz (ez kb. 30-40 perc sütőtől függően). Miután kivetted, hagyd kihűlni, és óvatosan válaszd szét a darabokat.

Jó étvágyat hozzá!