Hozzávalók:

  • 150 g csicseriborsóliszt
  • 225 g víz
  • 1/2 hagyma (kisebb méretű) apróra vágva
  • 1/2 teáskanál rozmaring vagy oregánó
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál tengeri só (opcionális)
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-os hőmérsékletre. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ez a mennyiség egy kb. 26×16 cm-es tepsibe fér el. Ha nagy tepsink van, akkor 2-szeres mennyiséget készítsünk a tésztából.

Egy közepes méretű tálban keverjük csomómentesre a csicseriborsólisztet, a vizet, citromlevet, sót, szódabikarbónát. A hagymát a legvégén keverjük hozzá. A tészta híg állagú, ne ijedjünk meg, ez így jó.

Öntsük a tésztát a papírral borított tepsire. Egyenletesen oszlassuk el a tepsiben. Néhányszor odaütögethetjük a pulthoz, hogy eloszoljon és azonos vastagságú legyen (kb. 1 cm). Szórjuk meg rozmaringgal, vagy oregánóval.

Tegyük a tésztát a sütőbe és süssük 30-35 percig, amíg a teteje megbarnul. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd utána vegyük le róla a sütőpapírt.

Tálaljuk krémekkel: paradicsom, avokádó, padlizsán, bab, köles körözött, stb. és jó sok friss zöldséggel, salátával.

Egészségedre!