Hozzávalók:
- 150 g csicseriborsóliszt
- 225 g víz
- 1/2 hagyma (kisebb méretű) apróra vágva
- 1/2 teáskanál rozmaring vagy oregánó
- 1/2 teáskanál citromlé
- 1/2 teáskanál tengeri só (opcionális)
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-os hőmérsékletre. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ez a mennyiség egy kb. 26×16 cm-es tepsibe fér el. Ha nagy tepsink van, akkor 2-szeres mennyiséget készítsünk a tésztából.
Egy közepes méretű tálban keverjük csomómentesre a csicseriborsólisztet, a vizet, citromlevet, sót, szódabikarbónát. A hagymát a legvégén keverjük hozzá. A tészta híg állagú, ne ijedjünk meg, ez így jó.
Öntsük a tésztát a papírral borított tepsire. Egyenletesen oszlassuk el a tepsiben. Néhányszor odaütögethetjük a pulthoz, hogy eloszoljon és azonos vastagságú legyen (kb. 1 cm). Szórjuk meg rozmaringgal, vagy oregánóval.
Tegyük a tésztát a sütőbe és süssük 30-35 percig, amíg a teteje megbarnul. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd utána vegyük le róla a sütőpapírt.
Tálaljuk krémekkel: paradicsom, avokádó, padlizsán, bab, köles körözött, stb. és jó sok friss zöldséggel, salátával.
Egészségedre!