Cukkini brownie tojás-, tej-, gluténmentesen
Zöldséget a sütibe? Miért ne? Ez a brownie recept kitűnő bizonyítéka annak, hogy a zöldség bizony a sütibe is illik, és a végeredmény is finom.
Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 evőkanál darált chia mag
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kölesliszt
3 evőkanál kakaópor vagy karobpor
2 evőkanál kókuszvirág cukor vagy datolyaszirup
1 teáskanál vanília őrlemény
0,5 teáskanál fahéj
3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
5 evőkanál kókusztejszín
1 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A darált chia maghoz tegyél hozzá kb. 8 evőkanálnyi vizet és hagyd, hogy magába szívja a folyadékot.
Közben kislyukú reszelőn reszeld le a cukkinit.
Egy tálban keverd össze a rizslisztet, köleslisztet, kókuszvirág cukrot, kakaóport (vagy karobport), vanília őrleményt, fahéjat.
Add hozzá a chia magot, az olvasztott kókuszolajat és kókusztejszínt.
A lereszelt cukkiniből kézzel nyomkodd ki a felesleges folyadékot és azt is tedd a tálba. Mindent keverj össze.
A legvégén tedd hozzá a szódabikarbónát és a citromlevet. Keverd össze megint. A végeredmény egy lágy, de nem folyós tészta.
Tedd bele egy 10×20-as sütőformába és kb. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.
Miután kihűlt, gyümölcsökkel díszítsd.
Megjegyzés: Ha nem tolerálod a kakaót, akkor karobport használj helyette.
Egészségedre!
Az eredeti receptet itt találod: https://www.facebook.com/ercsi.receptjei/photos/a.1979079572405758/2543755119271531/