Cukkini brownie tojás-, tej-, gluténmentesen

 

Zöldséget a sütibe? Miért ne? Ez a brownie recept kitűnő bizonyítéka annak, hogy a zöldség bizony a sütibe is illik, és a végeredmény is finom.

 

Hozzávalók:

1 db közepes cukkini

1 evőkanál darált chia mag

2 evőkanál rizsliszt

2 evőkanál kölesliszt

3 evőkanál kakaópor vagy karobpor

2 evőkanál kókuszvirág cukor vagy datolyaszirup

1 teáskanál vanília őrlemény

0,5 teáskanál fahéj

3 evőkanál olvasztott kókuszolaj

5 evőkanál kókusztejszín

1 kiskanál szódabikarbóna

1 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A darált chia maghoz tegyél hozzá kb. 8 evőkanálnyi vizet és hagyd, hogy magába szívja a folyadékot.

Közben kislyukú reszelőn reszeld le a cukkinit.

Egy tálban keverd össze a rizslisztet, köleslisztet, kókuszvirág cukrot, kakaóport (vagy karobport), vanília őrleményt, fahéjat.

Add hozzá a chia magot, az olvasztott kókuszolajat és kókusztejszínt.

A lereszelt cukkiniből kézzel nyomkodd ki a felesleges folyadékot és azt is tedd a tálba. Mindent keverj össze.

A legvégén tedd hozzá a szódabikarbónát és a citromlevet. Keverd össze megint. A végeredmény egy lágy, de nem folyós tészta.

Tedd bele egy 10×20-as sütőformába és kb. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.

Miután kihűlt, gyümölcsökkel díszítsd.

Megjegyzés: Ha nem tolerálod a kakaót, akkor karobport használj helyette.

Egészségedre!

 

Az eredeti receptet itt találod: https://www.facebook.com/ercsi.receptjei/photos/a.1979079572405758/2543755119271531/