Ez a sós, szuper ropogós, magos finomság igazi alternatívája lehet a bolti chipseknek.
Hozzávalók
- 75 g lenmagpehely
- 150 ml víz
- só
- 50 g szezámmag
- 50 g napraforgómag
- 50 g tökmag
- sütésre is használható olívaolaj
Elkészítés
Egy tálban jó alaposan keverd össze a lenmagpelyhet és a vizet. Tedd félre 15 percre, hogy a lenmag felszívja a vizet. 15 perc után az állaga kicsit „nyúlós” lesz, de így a jó. Keverd a masszához a többi magot és a sót. Egy tepsire tegyél sütőpapírt, majd ici-picit olajozd meg a papír tetejét. Erre halmozd a masszát. Terítsd szét jó alaposan a tepsin a magos masszát. Akkor lesz igazán ropogós, ha nem túl vastag. Tedd be a sütőbe 200 Celsius fokra és süsd addig, amíg ropogós nem lesz (ez kb. 30-40 perc sütőtől függően). Miután kivetted, hagyd kihűlni, és óvatosan törd kisebb darabokra.
Jó étvágyat hozzá!