Egy terápiás folyamat részeként sokszor kiemelt szerepe van az étrendnek. Vannak olyan tünetek, amelyeknél bizony elengedhetetlen a tej, tojás, glutén elhagyása ahhoz, hogy az egészség visszaálljon.

Egy ilyen folyamatban került szóba a palacsinta, hogy „Hát hogyan fogok palacsinta nélkül élni?”. Gondoltam egyet, hogy ne ezen múljon már, és kerestem egy tej-, tojás- és gluténmentes receptet.

Az eredeti recept quinoával készült, de nekem csak hajdina volt otthon, így én azzal csináltam.

 

Hajdinás palacsinta

 

Hozzávalók:

170 g hajdina

240 ml víz

 

Áztassuk a hajdinát 24 órán keresztül. Az áztatóvizet többször cseréljük és közben mindig alaposan mossuk át a hajdinát. 24 óra múlva öntsük le a vizet a hajdináról, és tegyük egy késes aprítóba, tegyük hozzá a vizet és jól turmixoljuk össze. Nekem kicsi aprítóm van, szóval csak kisebb mennyiség fér bele, így többedszerre lett meg ez a mennyiség. Ne lepődjünk meg, mert elég híg lesz a végeredmény. A lényeg, hogy egy folyékony masszát kapjunk, ne legyenek benne hajdinadarabok.

Ha ez megvan, akkor egy tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel. Nagyon fontos, hogy tapadásmentes legyen, mert csak így garantált a siker. Zsír és olaj nélkül süssük ki a palacsintákat. Ha megsült az egyik fele, nagyon könnyű lesz megfordítani.

Ebből a mennyiségből kb. 8 db palacsinta lett. Én 100%-os szilvalekvárral töltöttem, de innentől a fantáziánkra van bízva, hogy mivel töltjük őket.

 

Szerintem fincsi.

 

Jó étvágyat hozzá!